Egy óriási állat lábnyomára bukkantak Répáshuta közelében

Megosztás

Kétkedve fogadta az internet közönsége azt a fotót, amelyet a Bükki mesék Facebook-oldala tett közzé vasárnap. Pedig egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy egy termetes mackó kóborol a környéken.

A Bükki mesék egy kirándulóknak, természetjáróknak szóló kis közösség, ahol jellemzően csodaszép tájakról, színpompás virágokról és bükkszentkereszti érdekességekről olvashatunk. Ezért is okozott nagy meglepetést az az egy nappal ezelőtti bejegyzés, ahol egy monumentális állati lábnyom látható.

-Egy mai, Répáshuta környéki turistacsapat a Pazsagról jövő sárga és a Tamás kúti tanösvény kereszteződése előtt az alábbi fotót készítette. Kérnénk mindenkit, ennek figyelembevételével közlekedjen a rengetegben! – olvasható a felvétel mellett.

Természetesen rögtön megjelentek a hitetlenkedők, volt aki egyenesen azt állította, hogy ez csupán egy borz lábnyoma, csak éppen a nagyon közeli fotózási technika nagyította fel. De ha jobban megnézzük a képet, a fűszálakhoz és az apró virágszirmokhoz képest jól látszik, hogy valójában mekkora lehet az a talp, amihez a lenyomat tartozik.

A közelmúltban Szikszó környékén jelezték, hogy medvét láttak, ezért vadászok és a rendőrök járták be a környéket, de nem sikerült megbizonyosodni arról, hogy valóban maci járt a környéken. Viszont a Bükki Emlőstani Kutatócsoport Egyesület arról számolt be pár héttel ezelőtt, hogy a Bükkben telepedett le egy jókora barna medve, melyről több kamerafeltételt is készítettek.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek